Ik ga op reis en neem mee

De trein brengt je in de Randstad supersnel van de ene naar de andere stad. Maar het laatste stukje naar de eindbestemming brengt nog weleens vertraging met zich mee. Je moet bijvoorbeeld overstappen op een bus of tram. Lopen is net te ver. Of… je reis met de auto gaat goed totdat je de stad nadert. Dan treedt de vertraging op. Balen! Stel nu eens dat je dan je eigen vervoer bij je hebt voor dat laatste stukje van de reis. Jouw eigen ‘meeneem-vervoer’, zonder gedoe of vertraging. Gewoon in de achterbak van je auto of onder je arm, mee in de trein. Dan ben je zeer flexibel en snel. Niet wachten op een bus of tram. Niet lopen naar de fietsenstalling. Geen fietsen huren. Geen vertraging en geen files op de ‘last mile’. Je hebt gewoon je vervoermiddel bij je. Opstappen en vertrekken!

Doet u mee?

Als convenantpartner van Bereikbaar Haaglanden heeft u altijd een streepje voor. En ook nu weer. U heeft als werkgever de mogelijkheid dit flexibele vervoer een maand lang te ervaren en uit te proberen. Schrijf u nu in als werkgever. Dan kunnen uw medewerkers hier een maand lang van profiteren!

De voordelen van meeneemvervoer:

  • Een snelle wijze van vervoer. Geen wachttijd op een overstap op tram of bus. Niet in de rij om een fiets te huren. Je stapt zo op vanuit de trein of de auto.
  • Elektrisch: veel vervoermiddelen zijn elektrisch: schoon en snel.
  • Goedkoop: je ontwijkt hiermee de drukke en dure parkeergarages midden in de stad. Je ontwijkt ook de korte en daarmee relatief dure ritjes in het ov.
  • Voorkomt files en vertragingen en dus irritatie. Altijd je eigen vervoer bij je. Daar waar de drukte op de snelweg begint, zet je de auto op een P+R en ga je verder met je eigen vervoer
  • Draagt bij aan vitaliteit. Een extra beetje beweging helpt bij een gezonde leefstijl.

Ruime keuze

Bereikbaar Haaglanden heeft tien partijen bereid gevonden hun meeneem vervoermiddelen beschikbaar te stellen om uit te proberen. Deze partijen zijn: Ahooga, Brompton, Hans Struijk, Micro Step, Stigo Bike Nederland, Van Herwerden Way to Bike, Buzaglo, The Cool Biking Company en GiGi Nederland.

Wat vragen wij van u?

  1. U bent convenantpartner van Bereikbaar Haaglanden of Rijnland.
  2. U ziet als werkgever mogelijkheden om vervoersalternatieven zoals opvouwbaar vervoer binnen uw organisatie (meer) te promoten.
  3. U houdt zelf bij welke medewerker het opvouwbaar vervoer uitprobeert.
  4. U staat garant voor schade aan voertuigen die niet is gedekt door verzekering.
  5. Uw medewerkers vullen na afloop een kort evaluatieformulier in en delen een foto. De meeste deelnemers zijn zeer enthousiast, maar we horen ook graag aandachtspunten.

‘Meeneemvervoer’ is een initiatief van Ga3.0. Dit is een platform van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland om – samen met u – de bereikbaarheid in onze regio te verbeteren.

Vragen

Heeft u nog vragen? Mail dan naar mobiliteitsmakelaar@vno-ncwwest.nl.

Bron: http://ga3punt0.nl/project/ik-ga-op-reis-en-neem-mee

Geef een reactie