Schone bevoorrading van Den Haag in 2025

In 2025 worden winkels, horeca, kantoren en bewoners in de Haagse binnenstad alleen nog bevoorraad door voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten. Dat draagt bij aan het verder verbeteren van de luchtkwaliteit en aan het leefbaar houden van de binnenstad.

 

Platform stedelijke distributie Den Haag
Om de ambitie van zero-emissie bevoorrading dichterbij te brengen, lanceerden wethouder Liesbeth van Tongeren, Stichting Binnenstad, Binnenstad Ondernemers Federatie, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Den Haag, VNO NCW, Uneto-Vni, TLN en EVO Fenedex vandaag de website www.platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl.
De website bevat allerlei voorbeelden van bedrijven die zich nu al op zero-emissie distributie voorbereiden en dient als informatie- en inspiratiebron voor andere ondernemers. Wethouder Liesbeth van Tongeren, Duurzaamheid en Energietransitie, zette de website live.
“Een toekomst die we allemaal willen is er één met schone lucht en een economie die draait. Daar word ik blij en gelukkig van. Het is dan ook goed dat ondernemers daar bij de aanschaf van een nieuw vervoersmiddel rekening mee houden, zodat we in 2025 schone bevoorrading hebben in de Haagse binnenstad”, aldus Liesbeth van Tongeren.

 

Bluepaper
Niet alleen schone voertuigen dragen bij aan de luchtkwaliteit en leefbaarheid van de binnenstad, ook minder ritten zijn daarbij van belang. De Expertgroep City Distribution presenteerde daarvoor hun ‘Bluepaper’. Hierin beschrijven zij hoe de bevoorrading van een stadscentrum anders kan worden georganiseerd, zodat er minder voertuigen nodig zijn. Zij geven de succesfactoren voor een Urban Consolidation Centre (logistieke hub). Liesbeth van Tongeren nam de Bluepaper in ontvangst. De Bluepaper is te downloaden via: shoppingtomorrow.nl/resultaten.

 

Bron: https://bereikbaarhaaglanden.nl/schone-bevoorrading-van-den-haag-2025

Geef een reactie